Sta je op het punt om een nieuwe reisverzekering af te sluiten? Dan wil je voorkomen dat een deel van jouw vakantie niet gedekt is. De duur van de reis speelt daarom een grote rol bij het maken van jouw keuzes. Alleen als jouw verzekering voor de volledige reis geldt, kan je met veel gemoedsrust op vakantie. Want zeg nou zelf: je wilt toch niet voor verrassingen staan als er een onverwachte gebeurtenis plaatsvindt? Om te voorkomen dat je voor onverwachte kosten komt te staan, moet je goed weten waar je allemaal rekening mee kan houden. Onderstaande informatie helpt jou bij het maken van de cruciale keuzes. 

 

Een eenmalige reisverzekering voor minder fanatieke reizigers

Als je iemand bent die voornamelijk weekendjes weggaat of een korte vakantie boekt, dan kan een kortlopende verzekering vaak al voldoende zijn. Deze reisverzekering kun je afsluiten voor de periode dat je weggaat. Binnen enkele klikken ben je al verzekerd tegen de basis. De verzekering biedt dan een dekking voor een specifieke periode. Dit is meestal 30 dagen. Vooral als je slechts eens in de zoveel tijd op pad gaat, kan dit al een goede uitkomst bieden. Je kunt met deze verzekering dus ook iets langer op vakantie gaan. Ga je bijvoorbeeld een keer in het jaar voor maximaal een maand weg, dan ben je overal tegen gedekt en hoef je je geen zorgen te maken om hoge kosten door de onverwachte gebeurtenissen. 

 

Een doorlopende verzekering voor de echte reiziger

Ga je veel op vakantie? Als je bijvoorbeeld van spontane weekendjes weg houdt of langere reizen wilt maken, dan wil je niet steeds opnieuw een reisverzekering afsluiten. In dit geval kun je beter naar de doorlopende reisverzekering van Univé kijken. Deze verzekering gaat jaarlijks opnieuw in, waardoor je hier niet meer aan hoeft te denken tijdens het voorbereiden van de volgende reis. Deze doorlopende verzekering biedt dekking in het volledige jaar. Houd er wel rekening mee dat er soms een maximale duur aan de reis moet zitten. In de meeste gevallen heb je hier wel voldoende aan, omdat het erg uitgebreid is. Wat er ook gebeurt op vakantie, je bent verzekerd van meer financiële gemoedsrust tijdens jouw vakantie. 

 

Aanvullende opties voor iedere situatie

Om te voorkomen dat je niet overal tegen gedekt bent, is het verstandig om niet alleen naar de standaardverzekeringen te kijken. Iedere verzekering kan je namelijk helemaal op maat maken door bepaalde zaken toe te voegen aan de dekking. Denk bijvoorbeeld aan een uitbreiding van de medische dekking, een annuleringsverzekering en de dekkingsmogelijkheden voor echte avonturiers. Door zo goed mogelijk te kijken naar wat je allemaal nodig hebt bij jouw verzekering kun je voorkomen dat je onverhoopt voor hoge kosten komt te staan als er wat gebeurt tijdens jouw reis. Ondanks dat je maandelijks meer betaalt voor de verzekering die je hebt gekozen, kan het je wel helpen om zonder zorgen op vakantie te gaan en geen hoge rekeningen te hebben.