Je hebt het vast al gelezen dat het chaos is op de vliegvelden. Waar het eerst alleen chaos was op Schiphol is het nu ook chaos op andere vliegvelden. Ben je toch van plan om te gaan vliegen? Lees dan hier wat je moet regelen, zodat je goed voorbereid op vakantie gaat.

 

Invullen van formulieren

Bij sommige vakantiebestemmingen moet je formulieren invullen, zoals een gezondheidsverklaring of formulier voor de vliegveldbelasting. Als je boekt bij een reisbureau krijg je informatie over welke formulieren je moet invullen. Ook voor de vliegreis zelf moet je formulieren invullen, zoals dieetwensen. Zorg dat je dit op tijd doet en met de juiste gegevens. Als je dit niet doet kan dit voor problemen zorgen. Soms mag iemand niet meereizen, omdat er bijvoorbeeld een spellingsfout is gemaakt met een naam. Controleer dit daarom goed! 

 

Regel de vaccinaties

Voor sommige vakantiebestemmingen heb je bepaalde vaccinaties nodig. Dit kan je vinden op de website van de Rijksoverheid op de pagina over reisadvies. Sommige vaccinaties zijn verplicht en andere worden geadviseerd. In enkele situaties zijn de geadviseerde vaccinaties ook verplicht. Je kunt hiervoor advies krijgen bij de GGD. Zorg dat je op tijd een afspraak maakt voor de vaccinaties en houd er rekening mee dat je een beetje ziek ervan kunt worden. Bij sommige vaccinaties kan je ook last krijgen van bijwerkingen.

 

Ga iets doen tijdens het wachten

Als je constant bezig bent met het wachten lijkt het wachten nog langer te duren. Je raakt bovendien waarschijnlijk nog geïrriteerder. Je kunt natuurlijk eindeloos scrollen op sociale media kanalen, maar dat gaat ook vervelen. Wat dacht je van wedden op sport? Zo verdien je misschien wat geld tijdens het wachten! Dan heb je meteen extra geld voor op je vakantie. Je kunt bijvoorbeeld betrouwbaar via www.jacks.nl wedden op sport. Je kunt ook andere casinospelletjes online spelen. Wil je liever geen geld inzetten, maar wel spelen? Ga dan online gamen op je telefoon. Er zijn volop spelletjes die je kunt spelen. Wat dacht je van snake, angrybird of Ludo? Met ludo kan je nep geld inzetten, waardoor je toch de spanning van het gokken hebt. Veel spelletjes zijn ook offline te spelen, zodat jij je tijdens de vliegreis ook kunt vermaken. Download daarom de spelletjes voordat je gaat boarden. 

 

Maak van tevoren een lijstje met wat je allemaal nog moet regelen en moet inpakken. Vervolgens kan je het lijstje afvinken, zodat je niets vergeet. Zo ga je zonder zorgen op vakantie!